Academie

1. Empowermenttraining: INNERLIJK LEIDERSCHAP

Granieten Bestand

Nederland telt zo’n 192.000 mensen die 5 jaar of langer een bijstandsuitkering hebben. Dit wordt weleens het  “granieten bestand” genoemd. Veel gemeentes lukt het niet om deze groep aan het werk te krijgen. Deze mensen ervaren een belemmerende achterstand vanwege de sociale situatie waarin zij verkeren of als gevolg van psychische of fysieke beperkingen of cognitieve problemen. Het aanbod aan instrumenten en methodieken om deze groep te activeren, te motiveren en op een zinvolle manier aan de maatschappij deel te laten nemen is schaars of niet effectief genoeg.  De afstand tussen uitkering en een betaalde baan is voor deze groep dusdanig groot dat uitstroom bijna onmogelijk lijkt.

Training Innerlijk Leiderschap

Sollicitatiezaak heeft een training ontwikkeld voor deze doelgroep. De training wordt als totaalpakket aangeboden en heeft een duur van drie tot zes maanden. Deze maatwerktraining word zowel in groepsverband als op individuele basis gegeven.  Afhankelijk van de ontwikkeling en behoeftes van de kandidaat kan na deze periode extra coaching ingezet worden.  Bij aanvang word de situatie, ontwikkelwensen en doelen van de kandidaat vastgelegd. Halverwege volgt er een tussentijdse rapportage en het traject word afgesloten met een eindrapportage. Tijdens dit traject leren wij de kandidaat om vanuit de eigen kracht de volgende stap op de participatieladder te zetten. Het effect van het versterken van de eigen kracht op het realiseren van doelen is namelijk bewezen in de praktijk. Dit gebeurt in verschillende modules waarin we nader ingaan op de persoonlijke drijfveren, belemmeringen, zelfvertrouwen, doelen stellen en impact.

Resultaat Training

Wanneer een kandidaat dit traject heeft doorlopen is hij in staat om zelfstandig keuzes te maken en richting te geven aan zijn leven en zijn loopbaan. Hij heeft weer het gevoel controle te hebben over zijn eigen situatie en het vertrouwen in zijn eigen capaciteit om iets te bereiken dat bij hem past.

Dat kan betekenen dat hij klaar is om bijvoorbeeld door het WSP verder begeleid te worden naar werk.

De praktijk leert dat ongeveer 30% van de kandidaten na deze fase met wat extra hulp (sollicitatietraining, jobcoaching, werkervaringsplek) een betaalde baan vindt.  Een klein deel van de kandidaten vindt misschien niet direct een betaalde baan maar is wel in staat om vervolg te geven aan zijn of haar participatie.

2. Loopbaancoaching: PERSOONLIJKE GROEI

Vastgelopen Carrière

Het kan zijn dat je op een bepaald moment in je leven vastloopt op carrièregebied. Je huidige baan bevalt niet meer, je zou een vervolgstap of zelfs een carrièreswitch willen maken. Het kan zelf voorkomen dat je tegen een burn-out aanloopt of ziek word van je huidige werk. In alle gevallen kunnen wij je ondersteuning bieden bij het zoeken naar de juiste weg voor je persoonlijke groei.

Loopbaancoaching Persoonlijke Groei

Wij bieden ondersteuning bij het vaststellen van je persoonlijke- en professionele doelen, ondersteuning bij het maken van een carrièreswitch of helpen om meer motivatie uit je huidige baan te halen. Hierbij gaat het om ondersteuning van jouw proces om zelf inzichten te krijgen en beslissingen te nemen vanuit jouw unieke persoonlijkheid, competenties en talenten zodat je verder kunt!

Inhoud Coaching

Tijdens het coachingstraject onderzoeken wij samen met jou welke thema’s belangrijk zijn om te behandelen zodat we echt maatwerk kunnen leveren. Je kunt daarbij denken aan o.a.:

  • Achterhalen waar je tegenaan loopt en in kaart brengen waar je naar toe wilt
  • Uitzoeken van je competenties en talenten
  • Verkennen van de arbeidsmarkt
  • Ondersteuning bij sollicitaties
3. Persoonlijke ontwikkeling: BESTE VERSIE VAN JEZELF

Innerlijke Kracht

Onzekerheid, faalangst, geen nee kunnen zeggen, niet weten wat je wilt. Kortom, we hebben allemaal momenten in ons leven waardoor onze ontwikkeling stagneert. Het vlammetje van jouw innerlijke kracht is klein en je weet niet hoe je deze weer kunt aanwakkeren. Persoonlijke coaching kan jou op een effectieve manier helpen bij het vinden van je innerlijke kracht en hoe je deze kunt gebruiken en inzetten om de beste versie van jezelf te worden.

Coaching Beste versie van jezelf

Onze persoonlijke coaching is gebaseerd op de emotionele aspecten van problemen en vraagstukken. Het werkt helend en heft blokkades op zodat je makkelijker contact kunt maken met je innerlijke kracht. Jouw coach helpt jou bij het doorbreken van jouw angsten, belemmeringen en patronen zodat je vanuit je ware zelf je doelen kunt bereiken.

Aanpak Coaching

Eerst volgt er een kennismakingsgesprek om te bepalen of er een klik is met je coach. Als dat goed voelt stellen we een coachingstraject op met de onderwerpen waar jij aan wilt werken. Samen met jouw coach onderzoek je wat jij wilt en hoe je dat kunt bereiken. Persoonlijke coaching helpt jou bij het ontwikkelen en verbeteren van je competenties, je communicatie en kennis om zo het beste uit jezelf te halen.

4. Professional Organizing: IN CONTROL

Plannen & Organiseren

Wordt je wel eens moe van de chaos op je werk, de rommel en chaos in je huis of de drukte in je hoofd?  Heb je moeite met plannen en organiseren waardoor je niet productief genoeg bent? Door omstandigheden kan het zijn dat je huis, werk of administratie minder georganiseerd is. Je bent het overzicht kwijt of weet niet waar je moet beginnen. Wij kunnen je helpen!

Training In Control

Onze Professional Organizer, tegenwoordig ook wel opruimcoach genoemd, begeleidt jou bij het rManager Training & Coachingegelen, structureren en ordenen van allerlei zaken zowel thuis als op je werk. Door middel van een op maat gemaakt plan van aanpak gaan we met jou aan de slag. Je krijgt heldere uitleg en tools maar je wordt ook gecoacht zodat je ook aan je innerlijke “chaos” kunt werken.

Inhoud Training

Tijdens een intakegesprek brengen we in kaart wat jouw wensen zijn, waar je tegenaan loopt en wat je van de training verwacht. Daarna stellen we een SMART plan van aanpak op. De training/coaching vindt altijd op locatie plaats. Na de training ben je weer ‘in control’ over je huishouden, administratie, je werk en zelfs je gedachten.  Je leert organiseren en het georganiseerd houden.

Medewerkersportaal:

Om toegang te krijgen tot je loonstrook, verlofaanvragen, gewerkte uren en declaraties dien je in te loggen via onderstaande knop.

Kunnen we je helpen?

Wij zijn op werkdagen vanaf 8.30 uur tot en met 17.oo uur telefonisch en per mail bereikbaar. We staan je graag te woord!

Opdrachtgever / werkgever: 

070 – 22 10 739

Of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Telefoon:

070 – 22 10 739
ma – vrij: van 9:00 – 17:00 uur

Ons adres:

Kerklaan 2
2282 CK Rijswijk

E-mail:

info@sollicitatiezaak.nl

Volg ons: