Academie

Voor meer informatie over onze maatwerktrainingen/coaching kunt u contact opnemen met:

                                                         Ummi Cimen                                                         

06-20221546

ummi@sollicitatiezaak.nl

Empowermenttraining: INNERLIJK LEIDERSCHAP

Granieten Bestand

Nederland telt zo’n 192.000 mensen die 5 jaar of langer een bijstandsuitkering hebben. Dit wordt weleens het  “granieten bestand” genoemd. Veel gemeentes lukt het niet om deze groep aan het werk te krijgen. Deze mensen ervaren een belemmerende achterstand vanwege de sociale situatie waarin zij verkeren of als gevolg van psychische of fysieke beperkingen of cognitieve problemen. Het aanbod aan instrumenten en methodieken om deze groep te activeren, te motiveren en op een zinvolle manier aan de maatschappij deel te laten nemen is schaars of niet effectief genoeg.  De afstand tussen uitkering en een betaalde baan is voor deze groep dusdanig groot dat uitstroom bijna onmogelijk lijkt.

Training Innerlijk Leiderschap

Sollicitatiezaak heeft een training ontwikkeld voor deze doelgroep. De training wordt als totaalpakket aangeboden en heeft een duur van zes maanden. Deze maatwerktraining kan zowel in groepsverband als op individuele basis gegeven worden.  Afhankelijk van de ontwikkelingen en behoeftes van de kandidaat kan na deze periode individuele coaching ingezet worden.  Na iedere fase wordt d.m.v. een verslag de voortgang van de kandidaat vastgelegd.  Het traject wordt afgesloten met een eindrapportage. Indien nodig bieden wij een nazorg- en ondersteuningsperiode van twee maanden aan.

Resultaat Training

Wanneer een kandidaat dit traject heeft doorlopen is hij in staat om zelfstandig keuzes te maken en richting te geven aan zijn leven en zijn loopbaan. Hij heeft weer het gevoel controle te hebben over zijn eigen situatie en het vertrouwen in zijn eigen capaciteit om iets te bereiken dat bij hem past.

In de praktijk zien wij dat 30% van de deelnemers tijdens of vlak na het traject een betaalde baan vindt. Ongeveer 30% heeft na de training nog wat extra hulp nodig bij het vinden van een baan (denk daarbij aan werkervaringsplek of jobcoaching) en een klein deel van de kandidaten vindt misschien niet direct een betaalde baan maar heeft wel een bezigheid buitenshuis gevonden en participeert op die manier.

 

Loopbaancoaching: PERSOONLIJKE GROEI

Vastgelopen Carrière

Het kan zijn dat je op een bepaald moment in je leven vastloopt op carrièregebied. Je huidige baan bevalt niet meer, je zou een vervolgstap of zelfs een carrièreswitch willen maken. Het kan zelf voorkomen dat je tegen een burn-out aanloopt of ziek word van je huidige werk. In alle gevallen kunnen wij je ondersteuning bieden bij het zoeken naar de juiste weg voor je persoonlijke groei.

Loopbaancoaching Persoonlijke Groei

Wij bieden ondersteuning bij het vaststellen van je persoonlijke- en professionele doelen, ondersteuning bij het maken van een carrièreswitch of helpen om meer motivatie uit je huidige baan te halen. Hierbij gaat het om ondersteuning van jouw proces om zelf inzichten te krijgen en beslissingen te nemen vanuit jouw unieke persoonlijkheid, competenties en talenten zodat je verder kunt!

Inhoud Coaching

Tijdens het coachingstraject onderzoeken wij samen met jou welke thema’s belangrijk zijn om te behandelen zodat we echt maatwerk kunnen leveren. Je kunt daarbij denken aan o.a.:

  • Achterhalen waar je tegenaan loopt en in kaart brengen waar je naar toe wilt
  • Uitzoeken van je competenties en talenten
  • Verkennen van de arbeidsmarkt
  • Ondersteuning bij sollicitaties

 

Persoonlijke ontwikkeling: BESTE VERSIE VAN JEZELF

Innerlijke Kracht

Onzekerheid, faalangst, geen nee kunnen zeggen, niet weten wat je wilt. Kortom, we hebben allemaal momenten in ons leven waardoor onze ontwikkeling stagneert. Het vlammetje van jouw innerlijke kracht is klein en je weet niet hoe je deze weer kunt aanwakkeren. Persoonlijke coaching kan jou op een effectieve manier helpen bij het vinden van je innerlijke kracht en hoe je deze kunt gebruiken en inzetten om de beste versie van jezelf te worden.

Coaching Beste versie van jezelf

Onze persoonlijke coaching is gebaseerd op de emotionele aspecten van problemen en vraagstukken. Het werkt helend en heft blokkades op zodat je makkelijker contact kunt maken met je innerlijke kracht. Jouw coach helpt jou bij het doorbreken van jouw angsten, belemmeringen en patronen zodat je vanuit je ware zelf je doelen kunt bereiken.

Aanpak Coaching

Eerst volgt er een kennismakingsgesprek om te bepalen of er een klik is met je coach. Als dat goed voelt stellen we een coachingstraject op met de onderwerpen waar jij aan wilt werken. Samen met jouw coach onderzoek je wat jij wilt en hoe je dat kunt bereiken. Persoonlijke coaching helpt jou bij het ontwikkelen en verbeteren van je competenties, je communicatie en kennis om zo het beste uit jezelf te halen.

 

Professional Organizing: IN CONTROL

Plannen & Organiseren

Wordt je wel eens moe van de chaos op je werk, de rommel en chaos in je huis of de drukte in je hoofd?  Heb je moeite met plannen en organiseren waardoor je niet productief genoeg bent? Door omstandigheden kan het zijn dat je huis, werk of administratie minder georganiseerd is. Je bent het overzicht kwijt of weet niet waar je moet beginnen. Wij kunnen je helpen!

Training In Control

Onze Professional Organizer, tegenwoordig ook wel opruimcoach genoemd, begeleidt jou bij het regelen, structureren en ordenen van allerlei zaken zowel thuis als op je werk. Door middel van een op maat gemaakt plan van aanpak gaan we met jou aan de slag. Je krijgt heldere uitleg en tools maar je wordt ook gecoacht zodat je ook aan je innerlijke “chaos” kunt werken.

Inhoud Training

Tijdens een intakegesprek brengen we in kaart wat jouw wensen zijn, waar je tegenaan loopt en wat je van de training verwacht. Daarna stellen we een SMART plan van aanpak op. De training/coaching vindt altijd op locatie plaats. Na de training ben je weer ‘in control’ over je huishouden, administratie, je werk en zelfs je gedachten.  Je leert organiseren en het georganiseerd houden.

 

AANMELDEN

Heb je interesse in het volgen van een cursus?
Meld je aan via het formulier hiernaast.

Aanmeldformulier

7 + 14 =


Kerklaan 2
2282 CK Rijswijk

(+31) 070 - 22 10 739
info@sollicitatiezaak.nl

Openingstijden
9:00 - 17:00

Plan hier je route naar ons kantoor

Zakelijke gegevens
Sollicitatiezaak Holding B.V. – KvK nr. 82515859
Sollicitatiezaak B.V. – KvK nr. 82520836
Sollicitatiezaak Interim B.V. – KvK nr. 82521026
Sollicitatiezaak Academie B.V. – KvK nr. 82520828
BTW-nummer: NL001712952B06

@2021 SOLLICITATIEZAAK

Privacy Statement
Datalek Melden
Contact