Welkom bij dé StaffingExpert van NL! Ga direct naar onze vacaturebank.

Inschrijven

Ben jij klaar voor de start? Jouw volgende carrièrestap kan namelijk op deze pagina al gezet worden, met slechts het uploaden van je cv als startschot. Zo makkelijk en snel kan het dus gaan!

Vijf stappen
Ben je benieuwd naar wat wij daarna met jouw gegevens gaan doen? In het informatieblok onderaan deze pagina leggen wij in vijf eenvoudige stappen ons sollicitatieproces uit. Want bij Sollicitatiezaak houden we van klare taal. Wij willen dat je precies weet wat je van ons kunt verwachten, zodat je niet teleurgesteld raakt.

Uploaden
Kies op je laptop, tablet of telefoon de documenten die je wilt uploaden en klik op verzenden. Stuur je liever oldskool een mail? Dat kan ook! Mail ons op info@sollicitatiezaak.nl en voeg als bijlage jouw cv en toebehoren toe. Wij streven ernaar om ieder bericht binnen drie werkdagen te beantwoorden. Wij danken je alvast voor je geduld!

Team Sollicitatiezaak

Direct Aanmelden

STAP 1 | Sollicitatie en verdieping

Solliciteren is slechts een kwestie van het uploaden van je cv, en heb je dus zo gedaan. Daarna begint voor ons het échte werk. Nadat wij jouw cv en overige documenten in goede orde hebben ontvangen, verdiepen wij ons in jouw achtergrond. Vervolgens koppelen wij je aan een SZ-consulent die het beste bij jouw profiel past. In een later stadium gaat hij zich persoonlijk voor jou inzetten, en zijn uiterste best doen om een mooie en passende uitdaging voor je te vinden. Een reactie van onze zijde laat nooit lang op zich wachten. Onze backoffice maakt binnen drie werkdagen een afspraak met je voor een intakegesprek.

STAP 2 | Intakegesprek

Inmiddels hebben wij jouw talenten en ervaring goed in beeld. Maar wat op jouw cv staat zegt weinig over wie je als persoon bent. De volgende stap is daarom een fysieke kennismaking. Tijdens een persoonlijk gesprek stellen wij ons voor, en vertel jij wie je bent, waar je voor staat en wat jou tot de ideale kandidaat maakt. Wij willen graag weten wat jouw drive en ambities zijn. Ongetwijfeld heb je ook vragen voor ons. Daarnaast proberen wij vast te stellen wat jouw persoonlijke behoeften en wensen zijn, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

STAP 3 | Inventarisatie en screening

Na het intakegesprek weten we ook direct of wij als recruitmentbureau wel de juiste partij zijn om jou op de arbeidsmarkt te vertegenwoordigen. Want om een succesvolle plaatsing tot stand te kunnen brengen moet eigenlijk sprake zijn van een driedubbele match: een match tussen jou en ons als vertegenwoordiger, én een match tussen jou en de toekomstige werkgever. Wij noemen dit een WIN-WIN-WIN-situatie: jij wint een opdracht, wij winnen een plaatsing en de opdrachtgever wint een gedreven en vakbekwame professional. Meestal bespreken wij tijdens het intakegesprek ook direct de plaatsingsmogelijkheden, en tonen wij je een aantal passende vacatures. We laten er dus geen gras over groeien!

STAP 4 | Introductie en plaatsing

Na akkoord delen wij jouw profiel met de opdrachtgevers. Daarnaast passen wij in stadium de CV-upgrade toe. Wij sturen je namelijk nooit onvoorbereid op pad. Als SZ-kandidaat kun je dus op onze professionele ondersteuning rekenen. Wat daarna volgt is een door ons georganiseerd persoonlijk gesprek met de opdrachtgever. Is er een klinkende match, en ben je inhoudelijk akkoord met het zakelijke aanbod? Dan maken wij de administratie voor je in orde, en kun jij in no-time met je nieuwe opdracht aan de slag!

STAP 5 | Ontzorging vaste pool

Behoor jij tot onze vaste pool-kandidaten? Dan kun je rekenen op volledige ontzorging! Wat houdt dit concept in? Dit betekent dat wij nog vóór het einde van je opdracht op zoek gaan naar een aansluitende opdracht. Zo hoef je je als kandidaat niet te stressen over de beschikbaarheid van werk, oftewel zorgen te maken over het feit dat je mogelijk een periode zonder opdracht (lees: inkomsten) komt te zitten. Wij zorgen er dus voor dat je na afronding zo snel mogelijk (bij voorkeur direct) weer aan de slag kan. Zo kan jij je volledig focussen op jouw opdracht, en krijgen wij de kans om je wederom van dienst te zijn. Kortom: wij doen waar wij goed in zijn, zodat jij kan doen waar jij goed in bent!